LITERATURA

LITERATURA PODSTAWOWA

1) Jarosz M., Wolnicka K., Ryżko-Skiba M., Respondek W., Rychlik E, 2005r., "Jak uniknąć interakcji pomiędzy lekami a żywnością?", wyd.Wydawnictwo Medyczne Borgis, t.1, s.100,

2) Jarosz M, Dzieniszewski J., 2004r., "Interakcje leków z żywnością i alkoholem", wyd. Wydawnictwo Medyczne Borgis, t.1, s.215,

3) Rajtar-Cynke G., 2007r., "Farmakologia. Podręcznik dla studentów wydziałów pielęgniarstwa i nauk o zdrowiu Akademii Medycznych", wyd. Czelej, t.1, s.454,

4) Danysz A., Buczko W, 2008r., "Kompendium farmakologii i farmakoterapii. Podręcznik dla studentów medycyny", wyd. Elsevier Urban & Partner, t.1, s.610.

LITERATURA UZUPEŁNIAJĄCA

1) Mutschler E., 2010r., "Farmakologia i toksykologia – podręcznik", wyd. MedPharm-Polska,

2) Zachwieja Z., 2008r., "Leki i pożywienie – interakcje", wyd. MedPharm Polska,

3) Orzechowska-Juzwenko K., 2006r., "Farmakologia kliniczna", wyd. Wydawnictwo Medyczne,

4) Kostka-Trąbka E., Woroń J, 2011r., ""Interakcje leków w praktyce klinicznej", wyd. Wydawnictwo Lekarskie PZWL