LITERATURA
LITERATURA:
- Bujko J., Podstawy dietetyki. wyd. SGGW, Warszawa, 2008
- Czupryniak L., Diabetologia – kompendium. wyd. Termedia Wydawnictwo Medyczne, Poznań, 2014
- Jarosza M., Rychlik E., Stoś K., Charzewskiej J i in., Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie. Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, Warszawa, 2020
- Jurkowska G., Łagoda K., Pielęgniarstwo internistyczne, wyd. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021
- Małgorzewicz S., Żywienie Kliniczne. Praktyczne zagadnienia. Tom I-II. Wyd. Czelej, Lublin, 2020
- Mamcarz A., Zespół metaboliczny. wyd. Medical Education, 2010
- Sieradzki J., Czupryniak L., Małecki M. T., Cukrzyca tom 1-2. Wyd. Via Medica, Gdańsk, 2020.
- Szczeklik A., Gajewski P., Interna Szczeklika 2021, wyd. Medycyna Praktyczna, Kraków, 2021
- Tatoń J., Czech A., Bernas M., Poradnik dietetyczny dla osób z cukrzycą. wyd. Polfa Tarchomin S.A., Warszawa, 2007