LITERATURA

LITERATURA:

  1. Bujko J., Podstawy dietetyki. wyd. SGGW, Warszawa, 2008
  2. Czupryniak L., Diabetologia – kompendium. wyd. Termedia Wydawnictwo Medyczne, Poznań, 2014
  3. Jarosza M., Rychlik E., Stoś K., Charzewskiej J i in., Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie. Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, Warszawa, 2020
  4. Jurkowska G., Łagoda K., Pielęgniarstwo internistyczne, wyd. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021
  5. Małgorzewicz S., Żywienie Kliniczne. Praktyczne zagadnienia. Tom I-II. Wyd. Czelej, Lublin, 2020
  6. Mamcarz A., Zespół metaboliczny. wyd. Medical Education, 2010
  7. Sieradzki J., Czupryniak L., Małecki M. T., Cukrzyca tom 1-2. Wyd. Via Medica, Gdańsk, 2020.
  8. Szczeklik A., Gajewski P., Interna Szczeklika 2021, wyd. Medycyna Praktyczna, Kraków, 2021
  9. Tatoń J., Czech A., Bernas M., Poradnik dietetyczny dla osób z cukrzycą. wyd. Polfa Tarchomin S.A., Warszawa, 2007